Image result for LÁVKU PŘES OHŘI U MEANDRU
Zdroj: Stavby Karlovarska

Karlovarský kraj očekává stoupání hladiny vody. Od 16. února se tak musí na čas uzavřít lávka, která propojuje cyklostezku s volnočasovým areálem Meandru Ohře v Karlových Varech. Je ale možné uzavřenou lávku obejít po ulici Západní a přes Dvorský most.

Zdvih lávky je 1,25 m, o který lze s lávkou manipulovat. Tato funkce dává příležitost zajištění dostatečné výšky mostu při stoleté vodě, protože lávka disponuje mobilními hydraulickými zvedáky. Do odvolání tak bude nepřístupná pro chodce a cyklisty, protože je nutné tuto operaci provést dříve, než voda stoupne natolik, že zamezí přístup k základům lávky.

Protože vedení města vyhodnotilo tuto funkci jako nedostatečně efektivní, zadalo okamžitě zpracovat změnu systému obsluhy lávky. Přeje si, aby ji bylo možno v budoucnosti zdvihat a spouštět operativněji.

Po dokončení in-line dráhy a dětského hřiště je toto místo oblíbenou lokalitou pro trávení volného času. Barevná a hravá lávka podporuje zážitek z každodenní krátkodobé rekreace a přispívá k lepší dostupnosti pro pěší i cyklisty. Nedaleko hřiště je zároveň k dispozici parkoviště pro osobní automobily, ke kterému je vybudovaná pozemní komunikace.

lavka meandr
Zdroj: Karlovarská Drbna